Structuri sudate

Necesitatea realizării de structuri sudate se regăsește în toate domeniile industriale. Dar mai cu seama în construcții, producție, construcții navale, minerit, distribuție de petrol și gaze, fabricarea vehiculelor, industria aerospațială, militară și grea.

CNC Tech realizează structuri sudate diverse de dimensiuni mari până la 6,4 tone, utilizând procedee uzuale de sudare precum MIG/MAG, WIG și TIG.

Procedeul de sudare MIG/MAG are, de departe, cea mai largă utilizare industrială. Acesta este un procedeu relativ simplu, cu o viteză de sudare mai mare comparativ cu alte procedee de sudură.  Prin execuția corectă a acestuia, se obține un cordon de sudură neted și rezistent. În plus, emisia de fum produsă de aparatele de sudare MIG/MAG este una redusă. Pentru operația de sudură folosim aparate MIG/MAG performante cu sârmă de sudură de calitate superioară. Acestea ne ajută să obținem suduri calitative fără defecte. Se obțin totodată randamente bune, care în final duc la costuri scăzute, reușind să avem prețuri competitive la produsul final.

Aparatele WIG cu electrozi din wolfram și TIG cu electrozi din tungsten sunt utilizați pentru executarea unor cordoane de sudură deosebite. De regulă, acestea sunt de mare finere și au un grad ridicat de complexitate. Cu ajutorul acestora se realizează o sudură rezistență, netedă și mai ales, fără reziduuri. Viteză de sudare este cu certitudine mai redusă decât în cazul utilizării procedeului MIG/MAG.

Procedeele noastre de sudare sunt certificate conform standardelor în vigoare. Sudorii sunt certificați european, fiind capabili să sudeze oțel, inox, aluminiu.

Avantajele optării pentru structuri sudate

Structurile sudate prezintă următoarele avantaje:
• reducerea consumului de metal folosit pentru aceste structuri;
• productivitate mai mare;
• au proprietăți mecanice superioare (față de structurile turnate sau nituite);
• dimensiuni și complexitate nelimitate;
• formă rațională, adaptată solicitărilor;
• seobtin îmbinări etanșe;
• sudura poate implica procedee foarte simple și ieftine;
• utilaje simple și puțin costisitoare;
• posibilitatea de mecanizare, automatizare, robotizare;
• poluare mai redusă.

Un aspect pozitiv al utilizării structurilor sudate în detrimentul celor nituite—concurentele lor directe—îl constituie greutatea. Primele sunt, de obicei, mai ușoare decât structurile nituite, deoarece atunci când se utilizează sudarea, nu sunt utilizate plăcute cu șanțuri sau alte componente de conectare. Raportul cost / calitate este de asemenea unul extrem de convenabil.

CONTACTAȚI-NE pe e-mail sau telefonic pentru a afla mai multe detalii în ceea ce privește realizarea de structuri sudate de către specialiștii noștri!